| Yazar |
Mesaj |
|
forever
|
Mesaj Başlığı: windows xp'nin ne anlama geldiğini biliyormuydunuz?? Gönderilme zamanı: 29 Ağu 2006 [ 10:22 ] |
|
 |
 |
| Bağımlı Üye |
[ Mesajlar ]: 102 [ Konum ]: Bursa-Alemdar [ Cinsiyet ]:
|
|
HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN
Eski Yunanca’da “x” harfi “khi”, “ro” olarak okuna “p” harfi ise “re” sesine tekabül eder. “XP” böylece, Yunanca’da “khristos” ÅŸeklinde yazılan Mesih’in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. DoÄŸu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya baÅŸlamış bundan bir haç modeli olan “khi ro haçı”nı çıkartmıştır.
MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!
Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluÅŸturduÄŸu etkinin dışında kalmamış, son iÅŸletim sistemi modeline Hazreti İsa’yı kasteden “Mesih” adını takmış. Microsoft’un bu tutumu, Hollywood’da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, YeÅŸil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliÄŸindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.
"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI
Aslında, 2000'li yıllar Batı’da Hıristiyanlığın etkin konumunu baÅŸka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından ABD baÅŸkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkmatan söz etti ve peÅŸinden Afganistan ile Irak’ın iÅŸgali geldi. O zaman dehÅŸetle fark ettik ki “haçlı seferi” düşüncesi Batı’da canlılığını zaten hiç kaybetmemiÅŸ: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki “crusade” (“haçlı seferi”) ibaresinde yaÅŸamakta. Öyle ki, ABD’de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce eriÅŸmiÅŸ.
Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu “haçlı ruhunun” kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceÄŸini düşünmek akla aykırı deÄŸil.
_________________ [IMG:160:123]http://img260.imageshack.us/img260/1576/ththbreakdance1zk6.gif[/img] [IMG:164:97]http://img455.imageshack.us/img455/4444/2491tk8.gif[/img][IMG:160:123]http://img260.imageshack.us/img260/1576/ththbreakdance1zk6.gif[/img][IMG:164:97]http://img455.imageshack.us/img455/4444/2491tk8.gif[/img]
|
|
 |
|
 |
|
GiresunLuu
|
Mesaj Başlığı: Gönderilme zamanı: 12 Eyl 2006 [ 14:21 ] |
|
 |
 |
| Aktif Üye |
[ Mesajlar ]: 10 [ Cinsiyet ]:
|
|
GÜZEL PAYLAŞIM DOSTUM EMEĞİNE SAĞLIK
|
|
 |
|
 |
|
VSaBaH
|
Mesaj Başlığı: Gönderilme zamanı: 12 Eyl 2006 [ 15:27 ] |
|
 |
 |
| Tasarımcı Yönetici |
[ Mesajlar ]: 5491 [ Konum ]: Konya [ Cinsiyet ]:
| 325 KFL |
|
Ya adamlar böyle anlama gelen bir yazılımı tüm dünyaya yayıyorlar. Bizde ister istemez kullanıyoruz. Amaaan boşverin zaten çoğumuzun sistemi korsan değil mi zaten boşverin...  Para kazandırmıyoruz sonuçta.
|
|
 |
|
 |
|
MaviGitar
|
Mesaj Başlığı: Gönderilme zamanı: 23 Eyl 2006 [ 22:04 ] |
|
 |
 |
| Ayrıcalıklı Üye |
[ Mesajlar ]: 425 [ Konum ]: İstanbul [ Cinsiyet ]:
| 3443 KFL |
|
VSaBaH yazdı: Ya adamlar böyle anlama gelen bir yazılımı tüm dünyaya yayıyorlar. Bizde ister istemez kullanıyoruz. Amaaan boşverin zaten çoğumuzun sistemi korsan değil mi zaten boşverin...  Para kazandırmıyoruz sonuçta.
heheheh  bu arada bu bilgiler için saol
|
|
 |
|
 |
|
tuna.322
|
Mesaj Başlığı: Gönderilme zamanı: 12 Eki 2006 [ 11:39 ] |
|
 |
| Acemi Üye |
[ Mesajlar ]: 5 [ Cinsiyet ]:
|
|
emegine saglık sagolasın
|
|
 |
|
 |
|
sıfır
|
Mesaj Başlığı: Gönderilme zamanı: 09 Haz 2008 [ 01:36 ] |
|
 |
 |
| Ayrıcalıklı Üye |
[ Mesajlar ]: 2758 [ Konum ]: İstanbul [ Cinsiyet ]:
| 25867 KFL |
|
|
 |
|
 |
|
K@S@P
|
Mesaj Başlığı: Re: Gönderilme zamanı: 05 Eyl 2008 [ 22:30 ] |
|
 |
 |
| PROGRAMCI YETKİLİ |
[ Mesajlar ]: 2202 [ Konum ]: EsKiŞeHirLi # Bol Paylaşımcı :D [ Cinsiyet ]:
| 32568 KFL |
|
sıfır yazdı: ya saçmalamayın xp experıanca (deneyim) kısa hali :d kendinize güldürmeyin.. VSaBaH yazdı: Ya adamlar böyle anlama gelen bir yazılımı tüm dünyaya yayıyorlar. Bizde ister istemez kullanıyoruz. Amaaan boşverin zaten çoğumuzun sistemi korsan değil mi zaten boşverin...  Para kazandırmıyoruz sonuçta. Şaştım Kaldım 
|
|
 |
|
 |
|
Veda
|
Mesaj Başlığı: Re: windows xp'nin ne anlama geldiğini biliyormuydunuz?? Gönderilme zamanı: 07 Eyl 2008 [ 16:44 ] |
|
 |
 |
| KF Yönetim Yetkilisi |
[ Mesajlar ]: 3351 [ Cinsiyet ]:
| 10575 KFL |
|
|
Ben de zannetmiyorum, o kadar düşünemezler onlar!.. Katılıyorum sıfır'a.
_________________ "Ben, mahşerini içinde taşıyan kâtipler zümresine aidim."
Bir forumda asıl olan; yorumdur teşekkür değil. Kaliteli bir katılımcı olmanın yolu fikir ve değerlendirmelerden geçer.
|
|
 |
|
 |
|
reha37
|
Mesaj Başlığı: Re: windows xp'nin ne anlama geldiğini biliyormuydunuz?? Gönderilme zamanı: 18 Eyl 2008 [ 02:00 ] |
|
 |
 |
| Asi Üye |
[ Mesajlar ]: 755 [ Konum ]: Kütahya - Samsun [ Cinsiyet ]:
| 6189 KFL |
|
|
Ben burada Microsoft'a bir hata bulmuyorum, aksine bizde hata buluyorum...
Bunlar, teknolojide geri kalmışlığın ve ilim öğrenmekle ilgili yerine getirmediğimiz ilimlerin bir sonucu olarak, meydanı boş bulan batı medeniyetlerinin ilimde ilerlemeleri sonucu her buluşlarına sembol, simge yerleştirmelerinden ileri geliyor...
Şahsen, tüm dünyayı etkileyecek bir buluş yapsam ben de bir simge koymak isterim...
|
|
 |
|
 |
|